
Lyhyt yhteenveto oppaasta
- Nurmikon koko: Pienet nurmialueet (alle 500 m² nurmikkoalueet), joissa on vähän esteitä, keskikokoiset (yli 1000 m² nurmikot) useita esteitä ja suuret nurmikot (2000-3000 m²) vaativat edistynyttä navigointia.
- Navigointi ja käyttöönotto: Leikkuualue ohjautuu rajakaapelin avulla, kun taas GPS-navigoinnilla varustetut mallit kartoittavat itsensä; asennus ja käyttöönotto vaihtelee menetelmän mukaan.
- Säilytys: Säilytä ruohonleikkuria suojassa tallissa säältä ja varkauksilta.
Yhteenvedon on tehnyt Microsoft 365 Copilotin tekoälypalvelu. Gigantin sisällöntuottajat ovat laatutarkastaneet yhteenvedon sisällön..

1. Minkä kokoinen nurmikkoalueesi on?
Ensimmäinen huomioitava asia robottiruohonleikkuria ostaessa on nurmikon koko. Kuinka ison nurmikkoalueen robotti pystyy leikkaamaan riippuu laitteen akun koosta, ohjelmistosta ja leikkuupöydän leveydestä. Siksi on järkevää mitata leikattavan nurmikkoalueen koko etukäteen.
- Pienen pihan nurmikko: alle 500 m2 nurmelle
Jos nurmikkosi on pienempi kuin 500 m2 ja pihallasi on vain vähän esteitä tai piha on esteetön, niin robottiruohonleikkuri sopii sinne hyvin.
- Keskikokoiset nurmikot: 500–1000 m2 nurmelle
Jos nurmikkosi on kooltaan 500–1000 m2 tai pihallasi on useampia esteitä, kuten puita tai käännöksiä, kannattaa valita robottiruohonleikkuri 1000 m2 kapasiteetilla.
- Suuret nurmikot: yli 1000m2 nurmelle
Jos nurmikkosi koko ylittää 1000m2 tai pihallasi on suuri määrä esteitä, niin sinun kannattaa valita robottiruohonleikkuri, jonka kapasiteetti on vähintään 1000 m2.

2. Tarvitseeko robottiruohonleikkuri rajakaapelin?
Jotkut robottiruohonleikkurit navigoivat rajakaapelin avulla, mutta saatavilla on myös monia uusia malleja, jotka eivät vaadi rajakaapelia.
- Rajakaapelilla toimiva robottiruohonleikkuri:
Rajakaapelilla varustettu robottiruohonleikkuri suunnistaa rajakaapelin avustuksella. Kaapeli kertoo robotille signaalilla miltä alueilta nurmi pitää leikata ja miltä ei.
Kun latausasema on asennettu, muodostuu rajakaapelista piiri, joka lähettää robotille sähköisen signaalin. Robotti tunnistaa rajakaapelin signaalin perusteella ja tietää, milloin sen pitää pysähtyä ja vaihtaa suuntaa rajakaapelin kohdattuaan.
- Ilman rajakaapelia toimiva robottiruohonleikkuri:
ilman rajakaapelia toimiva robottiruohonleikkuri luo GPS-navigoinnin avulla virtuaalisen kartan, seuraa sen sijaintia reaaliajassa ja ylläpitää tarkkaa navigointia samalla, kun käyttäjät voivat asettaa digitaalisia rajoja ja hallita useita vyöhykkeitä sovelluksen kautta. WiFi-yhteys ja AI-käyttöiset anturit mahdollistavat kauko-ohjauksen, esteenhavaitsemisen, optimoidut leikkuukuviot ja varkaudenestotoiminnon. Niiden avulla robotti hoitaa puutarha-apurin tehtävät erinomaisesti.

3. Miten robottiruohonleikkurin käyttöönotto tapahtuu?
Rajakaapelilla toimiva robottiruohonleikkuri:
- Etsi sopiva paikka: Päätä ensin, minne haluat sijoittaa robottiruohonleikkurin latausaseman
- Lataa robotti: Laita robottiruohonleikkuri latausasemaansa siksi aikaa, kun asennat rajakaapelin.
- Rajakaapelin asennus: Aseta rajakaapeli nurmikolle siten, että se ympäröi koko nurmikkoalan ja kiertää kaikki esteet, joita haluat robotin välttävän.
- Kiinnitä rajakaapeli tapeilla: Laita tapit tarpeeksi syvälle, jotta kaapeli koskettaa maata.
- Ohjelmisto: Avaa robottiruohonleikkurin järjestelmän menu (joko robotin näytön tai sovelluksen kautta) ja lähetä robotti testiajolle.
- Säädä tarpeen mukaan: Jos huonosti asetettu rajakaapeli haittaa robottiruohonleikkurin toimintaa, voit korjata kaapelin asentoa ja yrittää uudelleen.
Ilman rajakaapelia toimiva robottiruohonleikkuri:
- Pura pakkauksesta ja lataa: Lataa rajalangaton rodottiruohonleikkuri täyteen ja tarkista kaikki osat.
- Asenna latausasema: Aseta se tasaiselle alustalle, jossa on virtalähde ja selkeä näkymä taivaalle.
- Yhdistä WiFi-verkkoon ja sovellukseen: Yhdistä robottiruohonleikkuri sovellukseen kauko-ohjausta ja mukauttamista varten.
- Luo virtuaalinen kartta: Käytä ruohonleikkuria ympäri nurmikkoa määrittääksesi rajat ja kieltoalueet.
- Kalibroi RTK-GPS (tarvittaessa): Asenna ja kalibroi RTK-tukiasema tarkkuutta varten.
- Testaa ja säädä: Suorita ensimmäinen testi, tarkista navigointi ja tarkenna asetuksia tarvittaessa.
- Aseta aikataulut ja älykkäät ominaisuudet: Ohjelmoi leikkuuajat, salli esteiden välttäminen ja aktivoi varkaudenestotoiminto.
- Ylläpito ja valvonta: Pidä terät puhtaina, päivitä ohjelmisto ja säädä tarvittaessa sovelluksen kautta.

5. Miten robottiruohonleikkuria säilytetään?
Oma talli suojaa robottiruohonleikkuria sekä sään aiheuttamalta kulumiselta että ukkosmyrskyiltä ja salamavaurioilta, joiden korjaus voi käydä kalliiksi. Talli voi ehkäistä myös varkauksia, koska robottiruohonleikkuri ei tällöin ole niin näkyvästi esillä.