
1. Projektorin käyttötarkoitus
Miniopas projektorin valoteholle
2. Mikä projektoritekniikka tulisi valita?

Lamppu ja sen käyttöikä
DLP- tai LCD-projektorin valonlähteenä voi toimia joko LED-lamppu tai tavallinen kaarilamppu. Tällä hetkellä jälkimmäistä käytetään useimmissa projektorissa. LED-lamppuja käytetään pääasiassa vain pienimmissä kannettavissa projektoreissa kestäen usein pidempään kuin itse tuote, johon ne ovat sijoitettu. LED-lamppu sopii hyvin pieniin kokouksiin, koska se ei juuri tarvitse aikaa lämpenemiseen tai viilentymiseen. Samalla säästyt myös raskaiden välineiden kuljettamiselta. LED-lamppujen haittana on se, että ne harvoin saavuttavat yhtä korkeaa kirkkauden tasoa kuin tavallinen kaarilamppu.
Tavarantoimittajat arvioivat lampun käyttöiän ja ilmoittavat sen tuntimääränä. Yleensä he antavat takuun lampun kestosta. Lampun rikkoutuessa ennen takuun päättymistä se vaihdetaan uuteen. Takuu koskee tiettyä määrää tunteja tai vuosia, jolloin ensin saatua arvoa sovelletaan.

3. Mikä kuvatarkkuus projektorissa tulisi olla?
HD TV (1280x720 720p)– HD kuvatarkkuus sopiva vaihtoehto sinulle, jos budjettisi on rajallinen, käytät projektoria lähinnä esityksiin tai katselet pääsääntöisesti TV-sarjoja.
1280x800 WXGA - Kyseisellä kuvatarkkuudella varustetuissa projektoreissa on usein mahdollista säätää laajakuvaformaattien 16:10 tai 4:3 välillä, mikä tekee projektorista hyvän ja monipuolisen ratkaisun monille käyttäjille. Resoluution ollessa laajakuvaformaatti, se toimii erinomaisen hyvin elokuvien ja videoiden katseluun.
Full HD (1920x1080 1080p) - Projektoreiden kuvatarkkuusstandari. Full HD:llä katsot leffat ja pelaat pelejä terävällä kuvalla ja tarkoilla yksityiskohdilla. Full HD on täydellinen kuvantarkkuus kotiteatterikäytössä.
4K (3840 x 2160 2160p) Myös tunnettu nimellä UHD – on loistava standardi korkean kuvatarkkuuden ja teräpiirtotallenteiden, kuten elokuvien, pelien ja vastaavan sisällön katseluun.

4. Projektorin sijoittaminen
Kun olet löytänyt sinulle sopivan projektorin, on aika miettiä sijaintia. Projektorin zoomauskyky on ratkaiseva sille, mihin projektorin tulisi sijoittaa halutun kuvakoon saavuttamiseksi. Myös projektorin heittoetäisyys on tärkeä tieto.
Joustavampaa sijoittelua
Haluatko enemmän joustavuutta projektoria sijoitettaessa? Projektorin objektiivinsiirto-, Keystone- eli trapetsikorjaus- ja pystysuuntainen trapetsikorjaustoiminnoilla projektorin sijoittaminen huoneeseen on helpompaa.
Objektiivinsiirto: Tämä on saatavana joissakin markkinoilla olevissa malleissa. Säätöominaisuutta käytetään koko objektiivin siirtämiseen projektorissa, mikä yksinkertaistaa sen asennusta ja sijoittamista. Tästä on apua silloin, kun et voi sijoittaa projektorin linssiä keskelle valkokangasta. Heijastettava kuva on vakaa, vaikka projektori ei olisikaan optimaalisesti sijoitettu.
Keystone: Jos projektori ei ole samalla korkeudella valkokankaan kanssa, on kuva kartionmuotoinen. Tämä voidaan kompensoida elektronisesti Keystone-toiminnolla. Kehittyneemmät mallit pystyvät usein kompensoimaan, vaikka projektori olisi sivuseinällä. Täydellisen kuvan edellytys on, että projektori on sijoitettu keskelle valkokangasta.